Politika privatnosti

OPĆENITO

Ova Izjava o privatnosti trgovačkog društva Poliklinika Đurić d.o.o, Martićeva 14, Zagreb, Hrvatska, odnosi se na klijente, potencijalne klijente, poslovne partnere i potencijalne poslovne partnere te postupanje s Vašim podacima koje smo pirdobili uz Vašu privolu te kod pristupa na web stranice Poliklinike Đurić d.o.o.

Internetska stranica www.poliklinika-djuric.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Poliklinika Đurić d.o.o. (dalje u tekstu Poliklinika Đurić).

Zaštita osobnih podataka građana u vezi s obradom tih podataka je jedno od temeljnih ljudskih prava, čiju zaštitu jamče odredbe Povelje Europske unije o temeljnim ljudskim pravima, te Ugovora o funkcioniranju Europske unije, prema kojima svatko ima pravo na zaštitu svojih osobnih podataka. Konkretnu razradu načelnih odredbi spomenutih propisa donijela je Uredba (EU) 2016/679 od 27.travnja 2016.g., koja se na svim članicama EU, pa tako i u Republici Hrvatskoj, primjenjuje od 25.05.2018.g.

Korištenjem usluga Poliklinike Đurić i stupanjem u poslovni odnos s Poliklinikom Đurić povjeravate nam svoje osobne podatke. Ova Politika privatnosti opisuje koje osobne podatke prikupljamo, na koji ih način prikupljamo i obrađujemo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, razdoblje čuvanja podataka, prosljeđivanje podataka, način na koji te postupke možete nadzirati kao i vaša prava povezana s vašim podatcima.

Izrazi koji se koriste u ovoj Politici privatnosti, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski rod.

PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Pri posjeti bilo kojih stranica koje je registrirala i koje uređuje tvrtka Poliklinika Đurić d.o.o. sa svrhom pretraživanja podataka koje one sadrže, to činite anonimno, osim ako ne odlučite dati nam podatke o sebi.

Vrste podataka koje prikupljamo i obrađujemo

Ako pri posjeti stranica ne činite ništa osim pregledavanja stranica, tj. samo čitate stranice, pregledavate slike ili "skidate" podatke bez odavanja osobnih podataka, automatski ćemo prikupiti i pohraniti podatke o Vašoj posjeti. Ovi podaci Vas osobno ne identificiraju. Automatski se prikupljaju informacije o računalnom sustavu (hardveru i softveru) koje mogu uključivati vašu IP adresu, vrstu pretraživača koji koristite, naziv domene s koje pristupate našim stranicama, vrijeme pristupa i stranice na kojima se zadržavate. Ako ste na naše stranice došli pomoću linka s drugih stranica, adresu tih stranica i pojam koji ste koristili za pretraživanje biti će nam poznati. Ove podatke koristimo isključivo za potrebe pružanja optimalne usluge svakom korisniku te za izradu statistika posjećenosti naših Web stranica.

Statističke podatke koristimo da bi stranice učinili korisnijim za posjetitelje, na primjer ocjenjujući koji su podaci najviše i najmanje zanimljivi posjetiteljima te da bi utvrdili specifikacije tehničkog dizajna stranica i ocijenili kvalitetu sustava i problematična područja.

Ukoliko ste nam odlučili postaviti pitanje ili uputiti komentar preko e-mail poruke ili obrazaca dostupnih na stranicama te ste nam tako dali svoje ime i e-mail ili poštansku adresu, povjerene podatke koristit ćemo da bi odgovorili na Vaše pitanje ili komentar te Vas kontaktirali vezano uz usluge za koje ste pokazali interes. Osim ako to drugačije ne odredite, prikupljene podatke koristit ćemo samo u svrhu odgovaranja na Vaš upit ili komentar te kontaktiranja vezano uz usluge za koje ste pokazali interes.

Ukoliko ste nam svoje podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu e-pošte i broj mobilnog uređaja, broj kreditne/debitne kartice u slučaju plaćanja karticama, informacije o vrsti i sadržaju vašeg ugovornog odnosa) dostavili putem nekog od dostupnih obrazaca, Vaše ćemo podatke koristiti samo da bi ispunili zahtjev specificiran u tom obrascu i da bi Vas kontaktirali vezano uz usluge na našim stranicama za koje ste pokazali interes.

Kako koristimo prikupljene podatke

Poliklinika Đurić će koristiti Vaše osobne podatke isključivo na zakonit način: samo one podatke koje smo pribavili uz Vašu izričitu privolu, samo za Vama unaprijed poznatu svrhu, i samo za vrijeme koje svrha iziskuje i Vi dopustite. Svaki osobni podatak koji ste nam dopustili koristiti dužni smo voditi točno i uz sve propisane mjere zaštite, a Vi u svako doba imate pravo povući privolu kojom ste nam dopustili korištenje Vaših osobnih podataka, dobiti obavijest koje Vaše osobne podatke koristimo, tražiti ispravak ili brisanje podataka, te izjaviti prigovor nadzornom tijelu ako smatrate da Vaše osobne podatke ne koristimo na propisan način. Vaša privatnost i podaci o Vama vrlo su nam važni.

Obrađujemo samo one osobne podatke koji su potrebni radi ostvarenja točno određene svrhe i te podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, zakonite i očekivane svrhe.

Osobni podatci uzimaju se neposredno od klijenata ili poslovnih partnera i to usmeno ili pisanim putem.

Vaše osobne podatke koristit ćemo unutar tvrtke, u ispunjavanju naših zakonskih obveza, te kako bi Vam pružili što kvalitetniju uslugu ili Vas informirali o traženim temama.

Vaši osobni podaci mogu biti iskorišteni unutar tvrtke Poliklinika Đurić d.o.o. i da bi Vas informirali o ostalim proizvodima i uslugama iz naše ponude ili ponude naših podružnica, ali isključivo uz Vašu osobnu privolu. Podaci mogu biti iskorišteni i kako bi Vas kontaktirali prilikom ispitivanja mišljenja o našim uslugama kao i potencijalnim novim uslugama.

Poliklinika Đurić prati stranice i teme koje korisnici posjećuju unutar naših web stranica s ciljem prepoznavanja najzanimljivijih tema i usluga. Takvi se podaci koriste kako bi dodatno prilagodili sadržaj i oglase specifičnim interesima korisnika.

Poliklinika Đurić ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje podatke trećim stranama. Moguće je da ćemo Vas povremeno kontaktirati u ime vanjskih partnera, vezano uz njihovu specifičnu ponudu proizvoda i usluga za koje vjerujemo da bi Vas mogli zanimati, ali ni tada Vaši osobni podaci neće biti otkriveni partnerima van tvrtke, bez Vaše privole.

Proslijeđivanje osobnih podataka

Vaše podatke nećemo proslijediti trećim stranama, privatnim organizacijama, trgovačkim ili drugim izvan trgovačkog društva, osim uz Vašu suglasnost, kad je to potrebno kako bi Vam pružili kompletnu uslugu ili u potpunosti odgovorili na upit.

Podatke koje prosljeđujemo i dostavljamo ograničit ćemo na najmanju moguću mjeru tako da ćemo navedenim pravnim ili fizičkim osobama kojima prosljeđujemo osobne podatke, proslijediti isključivo one podatke koji su im potrebni za svrhu obrade koju odredi Poliklinika Đurić.

Iznimno, Poliklinika Đurić može Vaše osobne podatke podijeliti s pouzdanim partnerima koji pomažu u izvršavanju specifičnih dijelova poslovanja – vrše statističke analize, distribuiraju poštu ili elektroničku poštu u naše ime, pružaju korisničku podršku ili vrše isporuku dobara, ali su takvi vanjski partneri obvezni zadržati Vaše podatke povjerljivima, što će biti učinjeno samo uz Vašu privolu, i pravno uređeno između Poliklinika Đurić, kao voditelja obrade osobnih podataka, i treće tvrtke, kao izvršitelja obrade tih podataka, uz utvrđenu odgovornost izvršitelja obrade tih podataka.

Određeni podaci mogu biti proslijeđeni tijelima vlasti Republike Hrvatske na njihov zahtjev, kako bi smo udovoljili obvezama propisanima pravom Republike Hrvatske.

Vaši osobni podaci se u niti jednom slučaju ne prenose trećoj zemlji, niti međunarodnoj organizaciji niti primatelju u trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji.

Ne preuzimamo odgovornost za načine prikupljanja i korištenja Vaših informacija na stranicama koje nisu pripadajuće stranicama registriranim i uređivanim od Poliklinika Đurić, a na koje se dalje spajate s naših stranica.

Razdoblje čuvanja podataka

U pogledu razdoblja čuvanja osobnih podataka naglašavamo kako isto ovisi o vrsti osobnih podataka koja je prikupljena.

Vaše ime i prezime ili naziv koji se nalaze na izdanom računu za naše usluge čuvamo 11 godina (računajući od posljednjeg dana u godini u kojoj je račun izdan) budući toliko iznosi zakonska obveza čuvanja računa izdanih klijentima i poslovnim partnerima.

Račune koje smo primili od poslovnih partnera čuvamo također 11 godina (računajući od posljednjeg dana u godini u kojoj je račun izdan) budući toliko iznosi zakonska obveza čuvanja primljenih računa.

Vaše kontakt podatke tj. broj mobilnog uređaja i adresu e-pošte brišemo odmah po prestanku ugovornog odnosa tj. po izvršenju usluge, osim ukoliko nam date privolu da navedene podatke pohranimo radi slanja obavijesti o proizvodima iz naše ponude.

Ukoliko je uložen prigovor na proizvod i izvršenu uslugu tada se vaši podatci čuvaju do konačnog dovršetka postupka po prigovoru.

Kolačići

Poliklinika Đurić pridržava pravo koristiti kolačiće na svojim web stranicama iz razloga kako bi vam se omogućilo bolje korisničko iskustvo.

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, web stranica www.poliklinika-djuric.hr sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići).
Oni služe da osiguraju optimalni rad web stranice, ali isto tako i da vi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja web stranice.
Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati.
Nakon toga ćete i dalje moći pregledavati web stranicu, ali vam neke mogućnosti neće biti dostupne.

Što su kolačići?

Web stranice www.poliklinika-djuric.hr koriste kolačiće kako bi posjetiteljima i potencijalnim korisnicima naših usluga ponudile personalizirano iskustvo, te za prikupljanje podataka o korištenju web stranice.
Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane).
Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija.
Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Korištenje kolačića na stranicama Poliklinika Đurić

Poliklinika Đurić koristi kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost svojih web stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
Detaljne informacije koje daje Google o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html .
Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti na način da ih blokirate, međutim to bi moglo imati nepoželjne učinke na korištenje web stranice.
Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti na Vašem računalu postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika.
U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute. Postoje dvije kategorije kolačića – privremeni i stalni.
Privremeni kolačići se uklanjaju s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju privremene podatke. Stalni kolačići se spremaju na Vašem računalu, te ostaju na njemu i nakon zatvaranja programa internet preglednika.

Upravljanje privolama

U svakom trenutku imate pravo povući svoju privolu za obradu osobnih podataka o čemu ćete biti obaviješteni prije davanja privole i to na način da će to njegovo pravo biti izričito navedeno u pisanoj izjavi kojom daje privolu za obradu osobnih podataka s napomenom da se privola može povući na način da potpiše obrazac izjave koju ćemo sastaviti u jednostavnom obliku.

Napominjemo kako u slučaju da je privola dana za jednokratnu radnju obrade, a ista obrada je već izvršena tada opoziv privole nema pravnog učinka.

U slučaju povlačenja privole odmah brišemo sve Vaše osobne podatke koje smo obrađivali temeljem privole osim onih koje smo dužni čuvati sukladno propisima Europske unije i Republike Hrvatske.

Ukoliko ne pristanete dati privolu u slučajevima obrade podataka koja se temelji na privoli tada nismo u mogućnosti s vama zasnovati nikakav pravni odnos.

VAŠA PRAVA
Pravo na pristup

Od nas možete dobiti potvrdu obrađuju li se vaši osobni podaci te ukoliko se obrađuju, pristup tim podatcima i slijedeće informacije: informacije o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili će im biti otkriveni, o predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni i postojanju prava ispitanika u pogledu obrade osobnih podataka (koja prava su navedena u daljnjem tekstu ove Politike privatnosti).

Pravo na ispravak

Ukoliko su Vaši osobni podatci koje obrađujemo nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo i to davanjem dodatne izjave. Napominjemo kako ste odgovorni za davanje ispravnih podataka, a uz to imate obvezu informirati nas o relevantnim promjenama vaših osobnih podataka.

Pravo na brisanje

Imate pravo tražiti brisanje Vaših osobnih podataka ukoliko smatrate da više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađivani, ukoliko ste uložili prigovor na obradu temeljem našeg zakonskog interesa, ukoliko smatrate da su vaši podaci nezakonito obrađeni te ukoliko smatrate da se vaši podatci trebaju brisati temeljem prava Europske unije ili Republike Hrvatske.

Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje osobnih podataka, primjerice kod podataka koji se moraju čuvati određeno vrijeme ili trajno.

Ukoliko ste tražili brisanje osobnih podataka koji se moraju čuvati određeno vrijeme, u sklopu odgovora povodom zahtjeva za brisanje, obavijestit ćemo vas o vremenskom razdoblju tijekom kojeg navedene podatke moramo čuvati i o danu kada će isti biti brisani.

Ukoliko ste tražili brisanje osobnih podataka koji se moraju čuvati trajno, u sklopu odgovora povodom zahtjeva za brisanje, obavijestit ćemo vas o nemogućnosti brisanja takvih podataka zajedno s upućivanjem na pravnu osnovu koja propisuje trajno čuvanje podataka.

Pravo na žalbu

Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših osobnih podataka postupili protivno pravu Europske unije ili Republike Hrvatske, molimo da nam se obratite kako bi razjasnili eventualna pitanja. Imate pravo podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

SIGURNOST OSOBNIH PODATAKA

Poliklinika Đurić je provelo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere za omogućavanje učinkovite primjene načela zaštite podataka. Vaši osobni podaci preuzimaju se u sigurnom i kontroliranom okruženju. Kada putem web stranica dostavljate osobne informacije (npr. broj kreditne kartice), takva komunikacija zaštićena je kodiranjem, npr. Secure Socket Layer (SSL) protokolom.

Poduzete su mjere koje su potrebne kako bi se Vaši osobni podaci zaštitili od slučajnog gubitka ili uništenja, od nedopuštenog pristupa ili nedopuštene promjene, nedopuštenog objavljivanja i svake druge zlouporabe neovisno o mjestu pohrane, obrade, formatu u kojem se nalaze.

Nažalost, ni jedan internetski prijenos podataka ne može biti zajamčeno 100% siguran. Stoga, usprkos našim naporima da zaštitimo Vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti za sigurnost podataka koje nam prenosite. Sve podatke prenosite na vlastitu odgovornost. Kad dobijemo Vaše podatke učinit ćemo sve što je u našoj moći da osiguramo njihovu sigurnost u našim sustavima.

PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati kako bi se ona uskladila s pozitivnim propisima ili važećom poslovnom praksom trgovačkog društva.

U slučaju značajnih promjena ove Politike privatnosti koja bi u većoj mjeri utjecala na prava klijenata i poslovnih partnera u pogledu zaštite osobnih podataka, o istoj ćemo odaslati obavijest.

KONTAKT

Za obradu osobnih podataka odgovoran je:
Poliklinika Đurić d.o.o.
Martićeva 14
Zagreb
E-mail adresa: info@poliklinika-djuric.hr

Odgovorna osoba Poliklinike Đurić u pogledu obrade osobnih podataka je direktor trgovačkog društva Poliklinike Đurić s napomenom da nije imenovalo službenika za zaštitu podataka.

Ukoliko smatrate da Poliklinika Đurić ne postupa sukladno ovoj Izjavi, molimo da nas kontaktirate. Učinit ćemo sve što je u našoj moći i poslovno opravdano kako bi u najkraćem roku utvrdili i uklonili problem.